Waar ben je nu?

Waar ben je nu ? I-Releese | blog

Waar ben je nu?……….

Geïnspireerd door het boek van Eckhart Tolle, De kracht van het nu, ben ik nu dit blog, “waar ben je nu”aan het schrijven.
Jeetje dat zo’n klein woordje zoveel kan betekenen en zoveel kan veranderen in je leven……

Ik heb het boek gelezen en gaandeweg realiseerde ik mij dat alles in het nu gebeurt terwijl bijna iedereen in gedachten onderweg is naar de toekomst of altijd maar blijft hangen in een verhaal wat er gisteren, vorig jaar of in een ver verleden is gebeurd. Het heeft mij in ieder geval even weer met beide benen op de grond gezet.

Op een dag zit ik in de auto met iemand, we zijn onderweg naar het ziekenhuis, en ik ben druk aan het vertellen over mijn inzichten die ik heb gekregen over het nu. Ik blijf in de wachtkamer alleen achter, check mijn telefoon nog even en kijk vervolgens links van mij op een tafeltje en wat ligt daar ? Een tijdschrift wat gaat over de tijd, nou ja toeval ?

Waar ben je nu ? I-Releese | blog

Vanaf dat moment werd mijn tijd, het nu, helemaal ingevuld door interessante artikelen over de tijd. We hebben het allemaal druk , maar waarmee eigenlijk? Zelfs als je vrije tijd hebt is dit alweer ingevuld met afspraken, theater, vakantie etc.. Veel mensen zijn de volgende vakantie alweer aan het plannen tijdens hun vakantie nu..…

Het lijkt of onze maatschappij ons stimuleert om het druk te moeten hebben…..want dan hoor je erbij? Beteken je iets? Wat als je even niets te doen hebt……kun je dan genieten van het nu moment?

Probeer elke dag even een stil te staan bij waar je op dat moment bent…het nu ! Kun jij dat ? Als het je niet lukt,probeer je ademhaling te voelen of je hart….dan voel je dat je nu leeft !
Want wat er een jaar, maanden of een uur geleden is gebeurd, was toen in een nu moment en is dus nu je verleden……

Ook kunnen je gedachten je beïnvloeden door steeds maar weer dezelfde mantra af te spelen in je hoofd…..als dit gebeurd in mijn leven dan ben ik tevreden, als ik nu die baan krijg dan voel ik mij weer goed, wat als ik ziek wordt ? ojee als ik mijn rekeningen maar kan betalen?……wat je doet is, je bent niet in het nu maar met je gedachten ben je een toekomst aan het creëren die er waarschijnlijk nooit komt….want wat er is, is alleen het nu !

Laat alle gedachten over het verleden en de toekomst los en stel je de vraag ;

Waar ben ik nu ?

Waar ben je nu ? I-Releese | blog

© I-Releese

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *