Op een andere manier kijken

Op een andere manier kijken……….

Wat zie jij ? en wat zie ik? Waarom verschillen onze belevingswerelden soms zoveel van elkaar ?

Soms kijk je naar hetzelfde schilderij, beeld of een situatie maar je ziet iets heel anders. Dit alles heeft te maken met jouw levenservaringen, jouw inzichten wat je tot nu toe hebt opgedaan en wat je hebt meegekregen in je leven.

Wat ik mooi vind dat kan voor jou wel heel lelijk zijn….of wat voor mij goed voelt kan voor jou wel heel bedreigend zijn. Ieders zienswijze is goed zoals die is. Wat is verkeerd ?
en…wie bepaald dat ?

Wellicht is het goed om eens te proberen om op een andere manier naar iets te kijken, dit kun je doen door je te verbinden met bijvoorbeeld een schilderij/beeld, een persoon of een situatie. Kijk er eens op afstand naar en kijk er vanaf alle kanten naar. Zie je iets anders ? Het kan een eyeopener zijn voor je toekomstige manier van zien.

Dit kun je ook toepassen in je leven. Heel veel mensen maken een verhaal in hun hoofd en zien dit als hun waarheid. Maar zie je dat wel goed ? Als je dan vervolgens in gesprek gaat met de persoon waar het om gaat, blijkt dat jullie vanuit verschillende oogpunten kijken en voelen. Beide met je eigen ervaringen. Als je eens probeert te luisteren naar elkaars inzichten, belevingen en elkaar probeert te begrijpen zal je zien dat je vaak hetzelfde doel hebt!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *