Iets dat voor je verzwegen is

Iets dat voor je verzwegen is……….

Soms voel je al een lange tijd dat er iets niet klopt…….je voelt het aan de energie, aan de reacties, aan de lichaamstaal….maar iedereen houdt zich stil en gaan verder met hun leven alsof het allemaal goed is.

En dan…..worden je gevoelens bevestigd, je was niet gek, je hebt het wel goed gevoeld….dan komt de vraag waarom verzwijgen mensen dingen voor je?……om je niet te kwetsen?, om je er niet mee te belasten?…..omdat ze voor jou invullen dat het niet belangrijk voor je is?……………..wat is de reden waarom zoveel mensen rondlopen met geheimen, onuitgesproken gevoelens, gedachten over het verleden, frustraties, boosheid……..

Iets dat voor je verzwegen is | I-Releese | blog

In het boek “Een nieuwe aarde” van Eckhart tolle staat hierover een mooi verhaal over twee zenmonniken, Tanzan en Ekido, die langs een landweg liepen die door zware regenval erg modderig was geworden. Vlak bij een dorp ontmoetten ze een jonge vrouw die probeerde de weg over te steken, maar de modder was zo diep dat haar zijden kimono erdoor bedorven zou worden. Tanzan nam haar direct in zijn armen en droeg haar naar de overkant van de weg.

De monniken liepen zwijgend verder. Vijf uur later, toen ze dicht bij de tempel waren gekomen waar ze de nacht zouden doorbrengen, kon Ekido zich niet langer inhouden. ‘Waarom heb je dat meisje over de weg gedragen? ’vroeg hij. “Wij monniken horen zulke dingen niet te doen. Ik heb dat meisje uren geleden neergezet, antwoord Tanzan. Draag jij haar nog steeds ?

Stel je nu voor hoe het leven eruitziet voor iemand die de hele tijd leeft zoals Ekido, niet in staat of niet bereid om innerlijke situaties of gebeurtenissen los te laten en innerlijk steeds meer ‘materiaal’ te verzamelen, dan krijg je een idee van hoe het leven er voor de meerderheid van de mensen op onze planeet uitziet.

Wat draag jij allemaal mee ? Wat verzwijg jij ? Stel je voor hoe het voelt als je het zou uitspreken, het los kan laten…….

Iets wat voor je verzwegen is | I-Releese | blog

© www.i-releese.nl

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *